Maanantaina tottisteltiin hallilla. Elinan kanssa mietittiin miten alan opettamaan Ketkulle noudon loppuasentoa. K ei selvästikään tykkää siitä, että kapulaa tarjotaan kädestä sen suuhun, joten tultiin siihen tulokseen, että opetan ensin eteen istumisen täysin pomminvarmaksi, jonka jälkeen koira tulee myös kapulan kanssa (ehkä..toivottavasti) samalla käskyllä oikeaan paikkaan. Kassotaan kuinka käy. Itse nouto sujui hyvin myös häiriön alla hallilla. Treenattiin myös sivulle hakeutumista lelulla hetsauksen jälkeen. Tuli nyt tosi hyvin, tiiviisti ja nopeasti oikeaan paikkaan. Hieno pentu!

Kälpyri treenasi käännöksiä ja tunnaria. Tunnaria jänskätti kokeilla ekaa kertaa Kannuksen leirin jälkeen. Sirottelin taas lihapullaa kapuloiden väliin ja Källi teki kaksi moitteetonta suoritusta!! Popsi ensin lihapullat, teki selvän valinnan oikean ja väärien kapuloiden välillä ja mikä parasta, ei yhtään yrittänytkään maistella vääriä keppejä. Jiiihaa, se viimekertainen onnistunut suoritus ei siis ollutkaan pelkkä vahinko :)

Tänään koirat olivat mukana mun työreissulla Rovaniemellä. Eli käytännössä harjoittelivat ahkerasti autossa istumista.. Ketkun kurikuuri-elämä alkaa ilmeisesti olla jo aika karmeaa, koska alkumatkasta yllätin sen takapaksista iso puukko suussa epätoivoinen ilme naamallaan. Jatkossa täytyy ilmeisesti muistaa siirtää teräaseet tukevasti lukkojen taakse ennen kuin autoon päästetään itsetuhoisia, murrosikäisiä koiralapsia.. Auki vedettävä, lukitsematon laatikko ei näköjään riitä. Hups. Rovaniemen reissulla käytettiin hyväksi myös kaupunkikävely-mahdollisuus ja tepasteltiin Källin ja Ketkun kanssa pieni lenkki ihan keskustassa. Ketku ohitteli koirat ja ihmiset oikein nätisti ja tallusteli ihan muina miehinä ihmisvilinässä (no joo, tuo termi nyt on vähän liioittelua Rovaniemestä puhuttaessa ;)). Koirat alkavat siis pikkuhiljaa päästä eroon maalaistolloudestaan, hyvä niin. Vielä kun narun toinenkin pää... :D