Jopas on taas tullut taukoa päivityksiin. Lähes kaikki illat ovat menneet jonkin sortin treeneissä tai vaihtoehtoisesti töissä, joten treenipäiväkirjan kirjoittelu on, ylläripylläri, unohtunut...

Agilityssä ollaan aloitettu ns. valmennusryhmässä molempien koirien kanssa (meillä päin valmennusryhmä tarkoittaa koirakoita, joilla ylipäänsä on kisatavoitteita... ;)). Treenejä vetää Itäniemen Henriikka ja tosi hyvää opetusta on saatukin! Källi on tehnyt ihan mukavia ratoja, jopa käännökset alkavat tiukentua, laajat kaarrokset kun ovat aina olleet meidän ongelma. Ketku on edistynyt ihan huimaa vauhtia: muutama viikko sitten ei voitu kuvitellakaan pidempää kuin 2-3 esteen harjoitusta, mutta viimeksi mentiin jo 10 aidan rataa välistävetoineen ja irtoamissuorineen!! Eihän se nyt ihan kerralla mennyt virheittä, mutta yritys oli hyvä ja koiruus alkaa jo ymmärtää homman jujun :) Ohjaajan kohdalla ei ole havaittavissa edistystä.

Hakua on otettu nyt säännöllisesti pienellä, mutta innokkaalla aussie-porukalla (+vahvistuksena 1 kappale collieita). Källin ilmaisu alkaa taas kulkea ja nenä toimii. vähän liiankin hyvin, koska se on alkanut taas kyseenalaistaa syvien pistojen tarvetta tyhjillä... Kältsäkin siis osaa yhdistellä asioita ;). Ketkulla on alettu ottamaan tuuliharjoituisten lisäksi haamuja suorien pistojen aikaansaamiseksi. Joka kerta olen hieman pidentänyt miettimisaikaa haamun ja lähetyksen välillä, viimeksi käytin koiraa joka kerta kävelemässä pienen mutkan ennen lähetystä. Lähtee suoraan ja kovalla vauhdilla ja käyttää nenukkia hyvin. Maalimiesten kunnollisesta peittämisestä on koitettu pitää huolta, etteivät aloittelevat koirat pääse koskaan löytämään maalimiestä silmillään. Ketkulle on alettu myös välillä ottaa ihan kokeilumielessä ihan lyhyttä ilmaisupätkää sen jälkeen kun se ensin on palkattu pelkästä maalimiehen löytämisestä. Eka kerralla oli hieman ihmeissään ja haukkumsen aloittamista piti vähän houkutella, mutta heti seuraavalla kerralla sai ideasta kiinni ja haukkuu nätisti makuullaan noin puolen metrin päässä maalimiehestä.

Viestiä on otettu muutaman kerran pikku-K:n kanssa. Edelleenkään ei mitään takapakkia. Penneli on tosi rauhallinen lähetyksessä, lähtee silti ihan täysillä ja juoksee mahtavasti! :) :) Matkaa on nyt ollut pisimmillään yhteensä reilut 300 metriä, josta noin 100 metriä jälkiosuutta.

Jälkeä otettu lähinnä Källin kanssa. Joka toinen kerta menee ihan persiilleen ja joka toinen kerta hyvin. Kepit ilmaisee hyvin ja mielellään jos vaan sattuu pysymään jäljellä... Kulmat ihan jees.

Tottista otettu ainoastaan Källin kanssa ja ainoastaan sen verran että on treenattu hyppyä Tampereen reissulla (koko Kuusamosta ei löydy pk-estettä - pitäis kai alkaa nikkaroimaan). Metrin hyppää nyt positiivisena yllätyksenä ihan ongelmitta ja esteeseen koskematta. Ampumiseenkaan ei ole reagoinut.

Kepuli muistutti taas viime  viikkoisella tempauksellaan, että natsikuri saa edelleen jatkua. Paimennin nimittäin päätti alkaa kontrolloimaan meillä kylässä olleen 4-vuotiaan pikkuvieraan liikkumista näpsimällä hampaillaan. Minä olin tietysti ihan pöyristynyt moisesta käytöksestä ja hirveet tupenrapinathan siitä seurasi. Nyt vain toivotaan, että asian toistaminen ei tule enää Ketkulle edes mieleen. Ainakin eilinen lapsivierailu sujui ihan ongelmitta ja kaikki koirat käyttäytyivät hyvin luontevasti vierailun aikana.

Viime viikonloppuna käytiin Tampereella ja tällä kertaa päätettiin ottaa Källi mukaan ja jättää pojat Oskun vanhemmille hoitoon. Hoitopaikassa oli kuulemma ollut tosi rauhallista poikien käyttäytyessä oikein mallikkaasti ilman Källin jatkuvaa hulluuksiin yllyttämistä. Källi kun on yleensä oikein hunnilauman villitsijä ja saa koko porukan sekoamaan mm. pihalla liikkuvasta oravasta/linnusta/ihmisestä/ihan mistä vaan. Ja neiti K puolestaan oli kuin pieni enkeli ainoana koirana. Parempaa ja helpompaa matkustuskaveria ei kyllä juuri voisi kuvitellakaan :) Kissat olivat hoidossa Kiimingin eläinhoitolassa ja kumpikaan ei ollut moksiskaan koko hoitoreissusta. Ja kaikkien onneksi Nysän automatkustuskin alkaa jo sujua ilman haisevia vastalauseita ;D