Oltiin Miran ja Jossun kanssa tottistelemassa Pirkkahallin parkkipaikalla. Miralle urhoollisuusmitali puolikuntoisena paikalle raahautumisesta, ja vieläpä ilman koiraa!! On nämä koiraharrastajat aika pimeetä porukkaa... ;)

Ketkun kanssa keskityttiin kokeilemaan parin askeleen seuraamista ensimmäistä kertaa kotipihan ulkopuolella. Nyt toiset ihmiset häiritsivät aiempaa selvästi enemmän ja Ketkulla oli melkoisia keskittymisvaikeuksia. Itselläni meinasi kyllä pokka pettää useammankin kerran kun tunsin sivulla istuvan pikkukoiran hännän paukutuksen ja takapään kiemurtelun pohjetta vasten.. ;) No, pysyi kuitenkin hyvin sivulla, mutta kontaktia sain odotella välillä melko kauankin koiran virnistellessä katsojille korvat rullalla. Seuraamisen aloitus sujui vaihtelevalla menestyksellä, keskittymisen ollessa varsin heikko, mutta mukaan mahtui myös muutama hieno liikkelle lähtö. Meno on vielä melkoisen omituisen näköistä nojailu-kiemurtelua Ketkun hakiessa paikkaansa sivulla. Tämähän on vielä K:lle ikäänkuin sivulletuloa "alta karkaavan" ohjaajan kanssa, eihän se vielä muutaman treenikerran jälkeen varmaankaan tajua millään muotoa suorittavansa seuraamisliikettä. Lopuksi taas leikittiin. Siihen kyllä syttyy näköjään missä vain ja leikkii ihan kivasti paikasta ja yleisöstä riippumatta. Tosin kenttä oli nyt niin liukas, että kunnon vetoleikkiä oli vaikea saada aikaiseksi eikä K uskaltanut tehdä kunnon tähtäyksiä lelua kohti. Mutta Ketkun kanssa täytyy selvästikin jaksaa raahautua useammin treenaamaan ihmisten ilmoille ja hakemaan häiriötä.

Alla osoite videonpätkään, jossa Ketku tekee seuraamisen alkeisharjoituksia. Tässä vaiheessa pentu malttoi jo vähän keskittyä treeneihin: http://miran.kuvat.fi/kuvat/Tottista/Ketku+ja+Kalevi+012009/Ketku4.MPG

Samassa kansiossa on myös pari muuta pätkää, joissa näkyy erityisen hyvin tämänpäiväiset keskittymisvaikeudet ja yleisölle virnuilu (virnuilimme sekä minä että koira ;)). Lisäksi vähän leikkimistä ihanan liukkaalla kentällä. En osaa linkittää mitään, joten käyttäkää copy-pastea... Kiitti Mira kuvaamisesta!

Vaikka mulla ei enää ole ruokaa vasemmassa kädessä (paitsi vahingossa keskimmäisen seuraamispätkän aikana), videolta näkee miten K tökkää joka ikinen kerta sivulle tullessaan mun vasenta kättä. Seuraamisen aikana malttaa kuitenkin jo irrottaa kuonon kädestäni.

Källi treenasi rauhallista seuraamista ja oikeaa paikkaa, joka alkutreenin tassuteputtelujen jälkeen sujuikin hienosti. Miten voikin nautseriskoira yrittää niin kauhean kovasti kaikkea mahdollista samanaikaisesti ;D Nouto kilon kapulalla meni tosi kivasti, luovutusasennotkin pääsääntöisesti hyviä. Liikkeestä seisomiset olivat nopeita, mutta Källi ennakoi välillä taakse palkkaamista peruuttamalla pari askelta heti pysähtymisen jälkeen. No, siitä en nyt jaksa tehdä ongelmaa, palkkaan vaan jatkossa välillä eri tavalla. Pääasia, että seisahtuu nopeasti. Myös maahanmenot hyviä.

Viime viikolla otin Gizmolta verinäytteen ja tutkin kaikki perusveriarvot, mielestäni kun vanha herra on laihtunut liian paljon viime aikoina. Kaikki arvot olivat kuitenkin ihan priimaa ja koska muuten Gizmo on oikein vetreässä kunnossa, pistetään kapeneminen vanhenemisen piikkiin.