Oho ja hups, jopas on taas päivitysväli venynyt. Kesä on ollut tapahtumia ja reissuja täynnä, mutta onhan noiden koirienkin kanssa ehditty touhuamaan sitä sun tätä aina silloin tällöin.

Heinäkuussa käytiin tutustumassa Inariin ja ihan oikeaan Lappiin. Autossa oli välillä melkoinen hulabaloo käynnissä porotokkien kohdalla, mutta maastossa ei ihme kyllä törmätty yhteenkään sarvipäähän. Jermukin jaksoi reissata ilahduttavan hyvin ja tallusteli kaikki lenkit muiden mukana iloisesti häntä heiluen :)


1251189223_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

                                                      Inarin maisemissa


Ketku on edelleen ihanan huoleton tapaus porojen suhteen. Yhden kerran hairahtui porojahtiin, mutta perheen kovaäänisimmän (tai no, Källin kanssa ollaan aika samoilla viivoilla..) jäsenen avautumisen jälkeen päätti ilmeisesti jättää kokeilun yhteen kertaan. Tämän jälkeen on pysähtynyt aina käskystä vaikka porot tuntuvat kovasti kiinnostavankin. Snautseri-ihmisenä tämä käytös tuntuu varsin kummalliselta, mutta enpä valita :) Hyvä käytös palkitaan ja Ketku pääseekin mukaan marjareissuille toisin kuin poroja hullunkiilto silmissä jahtaavat partanaamat. Alla pari kuvaa Kouvervaaran reissulta.


1251189138_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


1251189186_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

                        Mitenniin ketkun näköinen..??



Jälkeä on tehty Ketkulle vain pari kertaa. Toimii edelleen kivasti, mutta kaikkeen ei aika valitettavasti riitä ja jälki saakin olla taka-alalla siihen asti kun/jos joskus aletaan treenaamaan etsintäkoetta varten. Källi sen sijaan on jatkanut 50:50 suorituksiaan jäljellä. Edelleen joka toinen kerta menee niin persiilleen, että olen varma ettei saada koskaan ajettua edes sitä etsintäkokeen naurettavan lyhyttä jälkeä ja joka toinen kerta koiruus taas tekee loistavaa työtä. Otappa tuosta nyt sitten selvää. Pitää toivoa että seuraaviin kokeisiin sattuu se parempi päivä..

Hakutreeneissä neiti K on ollut mukana pari kertaa ja jatkanut holtitonta menoaan. Työskentely on siis aika hallitsematonta (lue: menee minne lystää), mutta ukot löytyvät ja ilmaisut ovat olleet hyviä, joten en ehkä jaksa stressata edes siitä. Ketkulle on otettu jo valmiita ukkoja ongelmitta, mutta työskentelymotivaatio pääsi huomaamatta hiipumaan ruoalla palkkaamisen myötä. Ketku tekee kyllä töitä ihan hyvin, mutta se pentuaikojen hulluus ja palo hommaan on selvästi hiipunut kesän aikana. No, onneksi tajusin asian sentään tässä vaiheessa (kun se tietysti olisi pitänyt huomata jo kaksi kuukautta sitten..) ja nyt on alettu palkkaamaan Ketkulaista naruleikillä myös metsässä. Näin ollen taisteluhaluinen koira tekee töitä paljon aiempaa innokkaammin - luonnollisesti.

Viestillä Ketku on juossut noin 400 metrin matkaa (siis yhteen suuntaan 400 m) ja heinäkuisten takkuilujen jälkeen homma on taas sujunut hienosti. Jälkiosuus on edelleen ollut noin 100 metriä. Ongelmana vaan on häiriökoirien puute, täällä kun ei ole ketään muita viestiharrastajia :( Toivottavasti koko homma ei tyssää ryhmätreenien puutteeseen. Källi on välillä toimittanut juoksukaverin virkaa ja yllättävän hyvin sekin kipittää tuollaisen matkan. Hieno Pälpyri :)

Agilityn saralla Källi on ollut tauolla (kujakepit tosin edelleen vasta harkinnan asteella..), mutta Ketku sen sijaan on treenaillut säännöllisesti. Pikkumies edistyy ihan huomaamatta ja on aivan älyttömän mukava ohjattava! Kepit ja kontaktit ovat toki edelleen vaiheessa, mutta ohjattavuus on jo oikein mukavalla mallilla ja ollaan päästy tekemään jo ihan oikeita ratojakin :)

Kissat ovat ulkoilleet koko kesän tarhassaan, mutta pari viikkoa sitten Nysä keksi alkaa haikailemaan verkon toiselle puolelle ja punkeutui ihan apinan raivolla joka ikisestä mahdollisesta rakosesta karkuteille (eli metrin päähän verkon ulkopuolelle...), joten se on nyt arestissa sisätiloissa kunnes verkon liitokset saadaan Pikku-Houdinin pitäväksi.

 

Hansun sivuilta osoitteesta http://jussi.1g.fi/kuvat/Aussieleiri%20Hauhovi%202009/ 

löytyy taas mahtavia kuvia aussieleiriltä. Kuvissa seikkailevat muiden aussieiden seassa myös Ketku ja Källi-Pälli. Oma suosikkini on ehdottomasti Ketkun kuva otsikolla "kaik-kotona-juu" ;D