Muuttotouhuissa ja uuteen työhön sopeutuessa illat ovat hujahtaneet ohi aika sujuvasti ja koirien treenaaminen on jäänyt vähille. Ja sen kyllä huomaa. Molemmilla K-eläimillä nimittäin meinaa alkaa suurraamaan päässä. Mutta onneksi ihan vähän vaan. Tuhoamislistalla on ollut tähän mennessä vain kaikkea pientä ja melko tarpeetonta tavaraa kuten työpuhelin, uusi vïlkkupanta ja rumia vaatekappaleita. Eli ei paha.

No mutta nyt viikonloppuna otettiin homma taas hanskaan ja reenattiin koko viikonloppu läpeensä. Oltiin Kannuksessa Hansun (Ketkun kasvattaja) järjestämällä toko- ja agilityleirillä ja vietettiin treenihallissa tuhottoman pitkiä päiviä. Ja yöllä tietysti puitiin suorituksia (ja kaikkea muuta) niin että omistaja taitaa kyllä olla enemmän väsynyt kuin koirat..

Källi treenasi luoksetulon pysäytyksiä, joissa ei kyllä loppujen lopuksi ollut juurikaan treenattavaa. Sujuivat siis loistavasti! Jäävien liikkeiden jälkeen Källiäinen alkoi tosi voimakkaasti ennakoimaan pysäytyksiä, tätä tarvii siis treenata jatkossa paljon. Mutta paras juttu oli se, että Källi (alias miss tunnistamaton nouto) sai valaistuksen tunnarin osalta. Källi on aikaisemmin nostellut kaikki kapulat (ja välillä useita yhtä aikaa) täysin satunnaisesti sen yhden ja oikean sijaan. Nyt kuitenkin saatiin homma oikein hyvälle mallille laittamalla kapuloiden sekaan lihapullan paloja, jotka K aluksi söi ja sai tällä tavalla asetettua itsensä nenänkäyttömoodiin. Tällöin myös malttoi poimia poikkeuksetta oiekan kapulan maistelematta sitä ennen kaikkia muita. Hienoa! Agilitya otettiin ihan vähän lauantaina ja Källi oli ihan uskomattoman nihkeä. Sunnuntaina sitten huomattiin sen kulkevan ravissa ihan selkä köyryllä ja aristavan selän painelua. Eli nyt vain varaamaan aikaa hierojalle... :/

Ketku harjoitteli lyhyitä seuraamispätkiä aiempaa korkeammassa vietissä eli lelun kanssa. Oikealle paikalle asettuminen oli luonnollisesti hieman enemmän hakusessa kuin makkaralla treenatessa, mutta kaikenkaikkiaan sujui oikein mukavasti. Leikkiminen paranee edelleen koko ajan ja penneli palkkautuu lelulla tosi hyvin! Otettiin myös perusasentoja ja luoksetuloa. Agilityssä vahivisteltiin kontakteja, harjoiteltiin mutkalla olevaa putkea + jumppasarjoja sekä suoraan jonossa että "kulmittain" olevilla aidoilla. Ketkulla on tosi hyvä draivi päällä ja osaa hyvin nostella koipiaan rimojen kohdalla (ovat edelleen vain noin 10 cm:n korkeudella), mutta selvästikään ei vielä jaksa keskittyä täysillä kovin monen toiston suorittamiseen kerrallaan.

Olipa mukava viikonloppu! Tosin nyt on koko porukka aika pitkien yöunien tarpeessa... ;)