NYSÄNDER 2 vuotta!!

Synttärilahjan iso pikkukissa sai jo vähän etukäteen; viime viikolla ripusteltiin pihapuihin lintulautoja. Nyt kissit voivat tuijotella ahmatti-talitinttejä sekä ikkunasta että ulkotarhastaan. Se ”saalistuskäkätys” on kyllä aina vaan niin koomisen kuuloista. Meidän suuret saalistajat :D

Viime sunnuntain agility-treeneissä treenattiin A:ta erilaisten putki- ja aitaviritelmien yhteydessä sekä keppejä erikseen. Källin kanssa treenailin taas juoksukontakteja, joissa Kältsä alkaa kyllä vähän lipsua jos en ole tarkkana. Eli pitänee olla tarkkana. Kepeillä edelleen hyvä vauhti päällä.

Ketku teki aluksi pari ihan sikamaista loikkaa A:n alastulolla kiihtyneenä radan suorittamisesta. No, tähän auttoi pari TOSI tiukkaa ”alas”-käskytystä ja johan alkoi pennelin pylly napsahtaa nätisti kontaktille. Kaikki loput kontaktit tekikin sitten hienosti. Kepeillä tapahtuu koko ajan edistystä koiran ollessa mun vasemmalla puolella (kuljen nyt nenä kulkusuuntaan ja pidän kättä alhaalla, mutta en varsinaisesti ohjaa kädellä), mutta toiselta puolelta ohjatessa mä oon ihan puolivammainen ja sotken itse koiran menoa kaikin tavoin.. huoh.

Tiistaina oltiin maneesilla tottistelemassa. Källi harjoitteli kaukojen seisomista (istu-seiso), ruutua ja luoksetulon maahanmenoa. Seisomista otin siten että Källi seisoi hevosten estepuomin takana, jolloin uskalsin jo itse mennä jopa noin metrin päähän. Reagoi hyvin käskyyn ja nousi ylös oikealla tekniikalla eikä yrittänytkään astua puomin yli. Luoksetulon maahanmenoja otin ihan lyhyellä luoksetulomatkalla + loppuun pari läpijuoksua. Hyvin sujui. Ruudussa neiti K sitten palkkaili oma-aloitteisesti itseään hevosenpaskalla (ja nämä herkkupalkat oli sijoitettu ihan väärään kohtaan, tietysti) eikä oikein osannut hakea keskikohtaa, tätä kun ei taas ole treenattu ihan ikiaikoihin. Hakeutui kyllä hyvin ja vauhdikkaasti ruudun sisälle, mutta aina johonkin kulmamerkkien lähettyville.

Ketkun treeni oli kaikenkaikkiaan ihan kökkö. Ei olla pitkään aikaan treenattu tottista pienessä tilassa usean muun koirakon kanssa ja nyt K sitten ottikin aika paljon häiriötä muista. Itse liikkeiden suorittamiseen tämä ei oikeastaan vaikuttanut, mutta heti palkkaamisen jälkeen se alkoi ihmeissään tuijottelemaan muiden tekemisiä ja meni aina hetki saada se takaisin työskentelymoodiin. Otettiin seuraamispätkiä, jotka sujuivat ihan kivasti. Käännökset (myös paikallaan) hyvin. Yhden pätkän aikana tosin vilkuili ihan vieressä noutoa suorittavaa toista koiraa. Lisäksi otettiin kapulan kantamista ja luovutusta. Kantaminen sujui hyvin, mutta luovutusta ei vielä näköjään osaa – sylkee kapulan ulos siinä vaiheessa kun alkaa istua eteen. Tämän jälkeen onkin sitten treenailtu sisällä esineen pitämisharjoituksia tiskiharjalla ;D Ryhmäpaikallaolo hyvin. Lopuksi otettiin vielä vähän haku-ilmaisua. Joka kerralla aloitti hyvin ja kaks ekaa kertaa haukkui myös ihan hyvin ja yritti jopa vähän hakea rytmiä, mutta kaks viimeistä kertaa vilkuili mua vähän väliä ja haukku oli ihan kamalan pätkivää. Ei jaksais millään alkaa opettamaan tuota rullalle, mutta ehkä se on pakko… :/

Tämän päivän agi-treeneissä treenattiin vinoja puomille lähetyksiä ja ansaesteiden välttelyä… Lisäksi taas keppejä erikseen. Källi-Pälli oli ihan hevosenpaskan lumoissa ja nappasi kerran herkkua naamaansa jopa kesken radan (SIKA!). Muuten kulki ihan kivasti ja teki kontaktit hienosti, kepit nyt vähän vähemmällä vauhdilla kuin parilla edellisellä kerralla, mutta keskivertoa paremmin silti.

Ketku teki taas töitä aika näppärästi. Puomin ylösmenot hyvin, alastuloilla otti kyllä kontaktin joka kerralla, mutta jostakin syystä peräpää ”lipsahti vahingossa” alas puomilta ilman pysähdystä jos käskytin normaalilla äänenpainolla. Eli taas piti alkaa käyttämään ääntä oikein reippaasti, jonka jälkeen Kepulimies tajusi, että tässähän on tosi kyseessä ja pysähtyi oikein mallikkaasti joka kerta alastulolle eikä ottanut tippakaan painetta tiukasta käskytyksestä. Haltuunotot ennen ansaesteitä sujuivat kivasti ja kepit olivat HIENOT!!! :) :) Ja vieläpä molemmilta puolin ohjaten. Mutta nyt mun täytyy lopultakin älytä lopettaa ratojen ”juokseminen” (lue: lyllerrys) ettei Ketku opi pyörimään esteiden välissä minun ollessa aina niin loputtoman myöhässä joka asiassa.. Sitokaa minut kiinni maneesin reunaan jos näette minut vielä siellä juoksemassa!