Tänään oltiin Oulussa agilitykisoissa. Kahden startin vuoksi hurautettiin 440 km:n mutka.. On tämä kyllä vähän (paljon) hullun hommaa, mutta kun lähempää ei kisoja löydy niin minkäs teet. Eka radalla sählättiin kepeillä oikein urakalla ja minun laskujen mukaan pujottelussa tuli virheitä 15 (otettiin keppien loppupuolikas kolme kertaa uudestaan…), mutta koska tuloslista on ainoa totuus, uskotaan että selvittiin 5 virheellä.. Kontaktit + muu rata ongelmitta. Aikavirhettä tuli kuitenkin useampi sekunti keppisählingin seurauksena. Toinen rata oli hyppyrata, jossa oli tosi tiukka ihanneaika, voittajankin päästessä vain pari sekuntia alle ihanneajan. Källi teki sujuvaa suoritusta ihan mukavalla Källi-vauhdilla (huom! Källi-vauhti ei ole mitenkään verrattavissa esim. bortsu-vauhtiin ;)), mutta parin hieman pitkäksi venyneen käännöksen jäljiltä saatiin taas yli 5 sekuntia yliaikaa. Ratavirheitä nolla :)  Källi teki koko päivän oikein hyvin ja innolla töitä, mutta kepit on nyt tavalla tai toisella saatava nopeammiksi, muuten meillä ei ole jatkossakaan mitään asiaa ihanneaikoihin. Kaikenkaikkiaan radoista jäi kuitenkin oikein hyvä mieli ja meillä molemmilla oli kivaa.

Ketku oli jälleen mukana nuuskimassa kisatunnelmaa. Kotona se elää jo lähes pelkästään kissanpaskan voimin (suosittelen muillekin, tulee halvaksi!) ja nyt maistui jälkkärinä myös maneesin pohjalta löydetyt hevosen jätökset. Siistiä. Otettiin vähän kontaktitreeniä ja sivulletuloja + eteenistumisia oikein kunnon häiriön alla ja kylläpä pikkumies toimikin hienosti! Muutenkin käyttäytyi paskan imuroimista lukuunottamatta mallikkaasti eikä edes harkinnut muille koirille jäykistelyä saatikka irvistelyä/mölinää. Kurikuuri on vaikuttanut pikkukoiran käytökseen kaikilla elämän osa-alueilla ja nyt se alkaa taas olla se maailman helpoin ja ihanin pentu.

 Viikon aikana Kepulin kanssa on treenailtu sivulletuloa eri kulmista ja kiinnitetty erityisesti huomiota takapään käyttöön. Edistystä alkaa jo näkyä. Källi on viettänyt talvilomaa ja nauttinut iltaisin hieronnasta, jonka seurauksena selkä köyryssä liikkuminen loppui välittömästi eikä tänään kisoissa sen liikkumisessa ollut mitään epänormaalia.

 Osku kävi tuomassa osan muuttokuormasta viime viikolla ja jätti samalla reissulla Nysän Kuusamoon. Nysä ja Ketku ovat nyt parin viikon erossaolon jälkeen tauotta toistensa kimpussa ja nyhjäävät yleensä jossakin mahdollisimman hankalassa ja meteliä aiheuttavassa kolossa… Jermu sen sijaan on Oskun mukaan nuortunut ihan silmissä saadessaan olla erossa nuorisosta. Eläkeläisemme varmaan elää vielä toistaiseksi haavemaailmassaan, jossa Källi ja Ketku ovat poistuneet maailmankartalta lopullisesti. Kohta se raukka tipahtaa maan pinnalle ja joutuu jättämään asemansa Ainoana Koirana palatessaan lauman rivijäseneksi… :/