Täällä on edelleen jatkettu kotipiha- ja parkkipaikkatottiksia. Ketkulla selvää edistystä noudon luovutuksissa (edelleen otettu jollakin kapulaa pienemmällä esineellä siltä varalta, että tippuu varpaille..). Källillä se kaukojen seisominen tuntuu olevan todella vaikeaa, en kertakaikkiaan pääse kasvattamaan matkaa ilman että K alkaisi etenemään. Källillä jäävät hyviä ja luoksetulon pysäytykset (sekä maahan että seiso) hienosti, eikä edes ole alkanut ennakoimaan läpijuoksuissa!

Sunnuntaina oltiin agi-treeneissä maneesilla. Treenattiin pimeitä putkikulmia ja keinua sekä keppejä. Källi oli ihan pihalla putkitreenin kanssa (enpä vissiin oo sitäkään opettanut Kältsälle :-O) - helpommista kulmista sujui ihan ok, mutta täysin pimeästä kulmasta tullessa juoksi kyllä putkea, mutta ei sisältä vaan putken päältä ja hyppi myös erittäin sujuvasti putken yli edestakaisin ;) No, muutaman toiston jälkeen alkoi silläkin sujua. Kepit ja keinu ihan hyvin. Ketku meni taas kepit tosi kivasti molemmilta puolin, vaikkakin meinasi aina tulla ulos toiseksi viimeisestä keppivälistä. Keinua nyt vähän jänskättää ja hidastaa keskellä liikaa, joten siihen tarvitaan jatkossa paljon toistoja. Putkikulmista Kepuli suoriutui tosi hienosti ja haki heti ensimmäisellä kerralla hienosti putken pimeän pään :)

Keskiviikkona tehtiinkin sitten Oulun reissu koko porukan voimin (paitsi Jermu jäi hoitoon päiväksi). Olen nimittäin varannut nyt keväälle muutaman agilityn yksityistunnin Aaltosen Mikolta. Tällä kertaa treenaamassa oli vain Ketku. Kepeillä tuli taas selvää takapakkia niinkuin aiemminkin kun on siirrytty uusille kepeille. Katteli mua paljon enemmän eikä tehnyt ollenkaan niin itsenäistä työtä kuin parissa aiemmassa treenissä. Ohjeeksi tuli laittaa palkka aina keppien taakse (ei siis tule koskaan minulta) ja nyt hetken aikaa ottaa pujottelua hihnassa, jolloin saadaan koira pysymään kepeillä viimeiseen väliin saakka.

Kontakteilla Ketku toimi hyvin, mutta päätettiin silti hieman muuttaa alastulokontaktin palkaamista. Eli kun nyt Ketku saa palkan alustalta seisoessaan etujalat maassa ja takajalat kontaktilla (eli käytrännössä pysähtyy törmätessään palkkaan), jatkossa palkka onkin muutaman metrin päässä esteen jälkeen, ja palkalle se vapautetaan kunhan se on ensin pysähtynyt kontaktille etujalat maassa. Otettiin puomilla hihnassa useita toistoja uudella palkkaustavalla ja muutaman toiston jälkeen alkoikin jo sujua mukavasti.

Estetreenien jälkeen otettiin pientä radanpätkää, jossa irtoamista suoralla, valssauksia ja takaaleikkauksia. Takaaleikkaus tuottikin yllättäen ongelmia Ketkun pyörähtäessä ympäri takaaleikkauksen aikana, eli en saanut kerrottua sille tarpeeksi selvästi mihin suuntaan matkaa jatketaan. No, hyvien neuvojen jälkeen alkoi sekin sujua. Valssaukset ja irtoamiset onnistuivat hyvin. 

Lopuksi harjoiteltiin vielä haltuunottoa ennen aitaa ja sen jälkeistä 180 asteen käännöstä. Aluksi tein haltuunoton aina liian aikaisin ennen hyppyä, jolloin Ketku ehti jo aina livetä käsistä ennen hyppyä ja käännös jäi pitkäksi. Kun älysin korjata ohjauksen (aika monen toiston jälkeen..), tuli käännöksestäkin hieno!

Ketku jaksoi hienosti tehdä töitä koko tunnin ajan (tokihan se sai levätä aina rataantutustumisten ja kouluttajan kommentoinnin ajan), vaikka kieli roikkuikin noin puoli metriä ulkona suusta. Hallissa kun oli lämmintä noin +15 meidän treenimaneesin -15 sijaan..

Ei kuulemma olla ihan toivottomia tapauksia ja perusteet on tehty järkevästi. Huh helpotus :D Nyt sitten vain treenaamaan uusilla opeilla ja odottelemaan maaliskuun yksityistuntia. Silloin Källikin ehkä pääsee viipottamaan tekonurmipohjalle.

Osku on käynyt viime päivinä useammankin kerran koirien kanssa lumikenkäilemässä umpihangessa. Nuorisojengi on kasvattanut lihaksiaan pomppimalla hangessa Oskun edellä ja Jermu on luonnollisesti tullut perässä valmiilla urilla. Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä ;)