Tällä viikolla Ketku on kertaillut tottiksen osalta tiivistä eteen istumista, joka toimiikin jo hienosti. Tosin välillä meinaa puskea hieman vinoon asentoon ennakoiden sivulletuloa (jota ei kyllä koskaan ole otettu eteentulon jälkeen..). Maanantaina hallilla otettiin pikkumiehen kanssa myös paikallaoloa muiden koirien treenatessa vieressä. Olin vajaan kymmenen metrin päässä ja välillä myös selin koiraan. Kävin palkkailemassa välillä, kerrallaan oli paikallaan ehkä max. puoli minuuttia. Pysyy hyvin paikallaan, mutta on silti tarkkaavainen. Hienoa! Otettiin myös eri asentoihin pysähtymistä pallon kanssa. Seisominen on vielä epävarma, muut hyvin. Källi treenasi kaukojen seisomaan nousemista niin että olin edelleen ihan sen edessä. Nyt nousee jo hyvin pelkästä käskystä eikä liiku yhtään eteenpäin. K otti myös seuraamista (yrittää edistää...huoh) ja noutoa (hyvin).

Källin kanssa on otettu myös pari tarkkuusruutua ja pudotettua esinettä. Ketku on harjoitellut samassa yhteydessä tallatulta alueelta esineen noutamista, ei ihan esineruututyyliin, mutta jotakin sinne päin. Välillä meinaa tappaa esineen tulomatkalla, mutta pääsääntöisesti menee ihan kivasti. Sisällä on alettu harjoittelemaan Ketkun kanssa esineen luovuttamista edessä istuen. Pari kertaa olen saanut sen vahingossa istahtamaan esine (hammasharja ;)) suussa, mutta hyvin helposti kita meinaa aueta minun edessä. Kateus on tässäkin asiassa hyvä apuväline - nakustereiden seuratessa touhua vierestä suu pysyy huomattavasti paremmin kiinni ettei kukaan muu vain saa aarretta itselleen..

Viime sunnuntaina treffattiin Kuusamon muiden aussien kanssa. Täällä taitaa olla yhteensä 7 aussia, joista paikalla oli nyt 4. Koirilla osuivat leikit yksiin ihan loistavasti ja jäällä vipelsi parin tunnin ajan neljä nauravaa koirulia. Ketku rakastui ihan totaalisesti Ruka-neitoseen ja haikaili uuden ystävänsä perään vielä koko kotimatkan ajan.. Voi sitä nuorta lempeä ;) Kiitos kaikille mukavasta seurasta ja otetaanpa kohta uusiksi!


1238938996_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

                                        Ketku, Vili, Ruka ja Ronja


1238939217_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

                                                 Ketku ja Ruka


1238939194_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

                             Ketku ja Ruka - rakkautta ilmassa ;)