Viime viikonlopusta suivaantuneena järjestin Källille oikean tehoviikon treenien suhteen. Ollaan tehty niin jälkeä, esineruutua, tottista kuin agilityakin. Esineruutu ja jälki menivät hyvin, jäljellä teki tosi hyvin töitä (!!) ja oli ihan innosta piukeena, samoin esineruudussa. Tottiksessa on tehty vähän palauttavaa treeniä kamalan kisakokemuksen jälkeen ja tänään sitten otettiin taas kisanomainen treeni ilmoittautumisilla ja vierailla treenikavereilla (kiitos Tiinalle ja Aku-riisenille!). Palauttavissa treeneissä neiti K on ollut aikalailla oma itsensä, mutta selvästi viikon takaisesta, painostavasta koesuorituksesta jäi jotakin hampaankoloon ja välillä olen saanut kovastikin nostatella tuota pikku-herkkistä. Tänään kokeenomaisessa treenissä oli selvästi taas hieman ahdistunut ja välillä näytti jopa vähän väistävän minua, mutta ei onneksi ollut lainkaan yhtä kamala kuin viikko sitten ja sain sen aika hyvin rentoutumaan treenien loppua kohden.

Torstaina oltiin seuramme agility-cupin toisessa osakilpailussa ja Källi-Pälli otti 0-radalla kisaavien luokan voiton, hieno juttu :) (eikä kerrota että kaikki kilpakumppanit olivat 1-luokassa kisaavia... ;)).

Keppuli on viime viikolla treenaillut viestiä, joka on taas alkanut kulkea tosi kivasti. Nyt matka oli vähän lyhempi, mutta maasto hieman vaikeampaa korkeuseroineen. Jälkiosuudella oli hieman oikaissut, mutta löytänyt toki perille ilman pysähtelyjä. Tällä hetkellä paimentimella näyttää kyllä olevan mahtavan hyvä motivaatio juoksemiseen!

Hakumetsässä Ketkulle on otettu sekä valmiita ukkoja että erilaisia muistikuvatreenejä. Lähtee ja etenee hyvin, mutta maalimiehen tarkka paikallistaminen kestää kyllä välillä ihan tolkuttoman kauan sisältäen pyörimistä ja hyörimistä. No, pääasia ettei anna periksi ja löytää ukon aina nenällään eikä silmillä. Ilmaisu alkaa jo tulla aika hyvin heti kun pääsee maalimiehelle. Haukkuu nätisti makuullaan. Motivaatio edelleen selvästi parantunut palkkaustavan vaihdon myötä. 

Jäljellä tehtiin vasta nyt ekat kulmat, joista Ketku selviytyi hienosti. Nyt alkaa vauhti ja tarkkuus olla aika hyvässä tasapainossa, ei siis enää mitään tolkutonta ryysimistä.

Agilityssa on treenattu kontakteja ihan erillisinä, koska Ketku ei vielä kykene rataa suorittaessaan, vauhdin huumassa,  muistamaan että kyllä sinne alastulokontakteillekin pitäisi ihan oikeesti pysähtyä. Ja nyt haluan olla tarkkana, ettei se missään nimessä saa kovin montaa virhemahdollisuutta kontaktien suorittamisen suhteen. Myös keppejä on treenailtu yksittäisenä, nyt irtokepeissä on verkot enää ensimmäisessä ja viimeisessä välissä. Välillä yrittää oikaista 4-6 kepin jälkeen, mutta koko ajan edistytään. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.