Eilen saatiin lopultakin avattua kaverikoirien syyskausi. Oltiin isolla porukalla vierailemassa uudessa vanhuskohteessa Lempäälässä. Jermu oli taas niin polleeta poikaa päästessään ihan yksin mamman mukana autoilemaan. Ja vielä hieno työhuivi kaulassa!
Elämänrytmi on ikäihmisten hoivakodissa hieman erilainen kuin muualla ja erään vanhuksen mielestä Jermu oli "valtavan VILKAS ja ihana kullannuppu". Joo, kullannuppu kyllä, mutta vilkkaus oli tälläkin reissulla sitä, että häntä heilahti pari kertaa edestakaisin aina uuden ihmisen tullessa huoneeseen. Eli vilkkauskin on aika suhteellinen käsite ;) Kyllä tuli taas melkeen tippa linssiin kun huomasi miten tärkeää monelle vanhukselle on päästä silittämään koiraa, sitä omaa Mustia kun ei tietysti ole voinut ottaa mukaan vanhainkotiin.

Källi on taas koulutussaralla vedellyt lonkkaa alkuviikon, tosin pihan oravien vahtiminen käy kyllä ihan työstä tuon partaeläimen kohdalla. Puuhun vipeltävä orava saa hulluuskäyrän hipomaan taivasta ja välillä saa kyllä pelätä ikkunalasien puolesta..

Ketkun kanssa on otettu pari "viestitreeniä". Välimatka on yhä lyhyt, mutta nyt ollaan jo oltu jonkinlaisen maastoesteen takana niin että pikkukoira ei ole nähnyt lähetyspaikasta toisessa päässä olevaa ohjaajaa. Ääniapuja ei ole enää tarvinnut antaa. Hienosti sujuu edelleen ja into on kova.

Ketkun sisätottisteluissa sivulletulo sujuu jo hienosti ja aikaisempaa pienemmillä avuilla, maahanmeno taas tuntuu olevan vaikeaa jos en auta kädellä. Pitää alkaa nyt siis häivyttämään käsiapua ihan pikkuhiljaa. Kosketusalusta on jo helppo nakki, välillä vaan ei malttais millään lähteä parin metrin päässä olevalle alustalle makkarapurkin luota..

Pennelin sisäsiisteys on jo hyvällä mallilla, nyt reilun viikon sisällä on siivottavaa ollut lattialla ehkä kerran tai pari. Aamuyöllä usein käy pyytämässä ulospääsyä, mutta päivällä pärjää mainiosti 4-7 tunnin pituiset yksinolot kuivin housuin. Ketku alkaa olla kohta ihan pelkkää jalkaa, korkeutta löytyy jo 40 cm. Koitan ottaa kuvia viikonlopun aikana.

Ketkun kasvattajan Hansun sivuilta löytyy nyt kuvia viime viikonlopun leiriltä (www.shepmates.net -> sivun vasemman reunan ylin linkki ainakin englanninkielisillä sivuilla). Siellä seikkailevat niin Källi (ja michelin ukko-ohjaaja...) kuin Ketkukin. Mahtavia kuvia, kiitos kiitos ja kiitos Hansulle!!!