Viikonloppuna suunnattiin nokka kohti Tamperetta ja Agirotua. Pitää sitä kyllä olla aika pöljä, että viitsii ajaa yhden agility-kisan takia 9 tuntia suuntaansa :-O No, pöljä mikä pöljä, mutta olipa kiva reissu!

Lauantaina Källille oli luvassa yksi virallinen startti ja Ketkulle kaksi. Sää oli todellakin kesäinen (melkeen +30 astetta) ja olin ihan varma, että Källi ei eväänsä väräytä siinä kuumuudessa. Mutta taas nakusteri yllätti ja liikkui oikein vikkelästi radalla. Kepeillä tosin näytti siltä kuin ei olisi kuuna päivänä nähnytkään moista estettä, joten ne sitten suoritettiin kolmeen kertaan melkeen alusta loppuun, jonka vuoksi ratavirheitä tuli 10 ja yliaikaa ainakin toinen mokoma. Mutta kylläpä mieltä lämmitti erään katsojan kommentti radan jälkeen: "Sun koirasta kyllä näkee, että sillä on tosissaan hauskaa". Ja niin Källillä olikin - suu oli koko ajan virneessä :) Ja se onkin nykyään Källin kanssa pääasia, sen kanssa kun ei agilityssa(kaan) ole enää sen kummempia tavoitteita (lue: olisi maailman seitsemäs ihme jos se joskus saisi edes yhden 0-voiton).

 

              Källi sunnuntain joukkueradalla (kuvaaja Jonna Kuparinen)

 

Ketkun olin ilmoittanut kahdelle agility-radalle ja pelkäsin sen alkavan sikailemaan kontakteilla. Mutta höpö höpö, kontaktit sujuivat hienosti! Varmistelin niitä oikein huolella ja ajan kanssa, koska tiesin että ihanneaikaan päästään vaikka vähän hidasteltaisiinkin. Ja kyllä kannatti: ekalta radalta 0 (!!!) ja toiselta 5 (meni ohi viimeisestä kepistä, ärh). Kylläpä oli lähellä kakkosiin nousu, mutta kyllä me vielä ehditään sinnekin :) Ketkun kohdalla kuumuus ei tuntunut vaikuttavan juuri ollenkaan ja se liikkui radalla oikein kivasti. Varsinkin toinen rata, josta siis tuloksena 5, oli tosi sujuva ja nätti. Jee! Voi että tuon Keppulin kanssa on kiva agiliitää :)

 

Näin tylsäääää Ketkulla oli sunnuntaina kun se ei päässyt itse ollenkaan radalle (kuvaaja Jonna Kuparinen)

 

Sunnuntaina oli vuorossa ainoastaan Tacillan-snakujen joukkuekisa Källin kanssa. Toisena päivänä reissun rasitus ja kuumuus alkoivat jo painaa Kältsän tassuja ja meno oli varsin tahmeaa. Ja hyllykin otettiin heti lähtösuoralla ;) No, taisi meidän joukkue ottaa jokusen muunkin hyllyn, joten ei keikuttu ihan kärkisijoilla ;) Mutta mukava oli taas nähdä monta agi-snakua samassa porukassa ja todeta että kyllä nausterissa on sitä jotakin :)

Ai niin, lauantai-iltana tavattiin myös Ketkun emä Mac sekä Tinka ja Norris aussiet Miran mökillä. Koirat pääsivät uimaan hellepäivän jäljiltä kun taas ihmiset tunkeutuivat vain entistä kuumempiin oloihin rantasaunaan. Omituista porukkaa...

Ja toinen "ai niin", meinas ihan unohtua. Ketkulla on tänään 2-vuotissynttärit. Onnea Keppuli!