Nysä 1v. Onnea pikkumies!

2087406.jpg
                                                                                                            Kuva: Heikki Siltala


Vähän oli ankeet synttäribileet kun ainoa vieras oli päivänsankaria turpiin vetelevä vanhaherra Gizmo ja ennen Sheba-herkuttelua tungettiin alkupaloiksi kitaan matolääkettä. Mutta Nysä tyytyy vähään ja oli onnellinen tästäkin huomionosoituksesta.

Eilen hakuiltiin tosi pitkän tauon jälkeen Miran ja Tuulan kanssa. Källillä oli kolme ukkoa ja kaksi tyhjää (toinen tuli kylläkin vahingossa kun maalimiehen sijainti oli epäselvä ja lähetin koiran ihan väärästä kohdasta..). Kältsällä oli ihan hirvee into päällä, tauko oli taas tehnyt hyvää. Nykyään ei vaan meinaa millään pystyä pitämään suutaan kiinni vaan pistolle lähtiessä on pakko sanoa vähintään kerran hau. Nyt tuli taas parilla lähetyksellä kuvioihin mukaan vanha lähetysongelma eli ekalla lähetyksellä ryntää pari metriä metsään päin ja sitten jää kysymään että "saiko sittenkään vielä mennä?". Lähetin vaan uudestaan samasta kohdasta ja viimeisillä pistoilla ei enää onneksi kysellyt. Ekalla tyhjällä teki ensin liian lyhyen lenkin, mutta kun lähetin uudestaan, teki hienon syvän ja laatikkomallisen piston. Umpparilla ilmaisu oli aavistuksen pätkivä, muilla oikein hyvä. Työskenteli hyvin eteenpäin ja teki syviä pistoja :)

Ketku teki kolme tuuliharjoitusta. Pitkän tauon jälkeen homma oli selvästi vähän unohtunut eikä pentu muistanut heti aktiivisesti ruveta metsästämään hajua. Lisäksi sää oli täysin tuuleton, joten joka ukolla mentiin noin viiden metrin päähän piilolta ennen kuin K sai hajun. Sitten olikin korvat rullalla ja häntä rupelilla. Osaa rauhoittua hienosti maahan syömään herkkuja maalimieheltä.

Lopuksi vielä paukuteltiin starttipistoolia. Kumpikaan ei välittänyt pamauttelusta tuon taivaallista.

Ketku tapasi treenien yhteydessä kolme aikuista koiraa ja ehdin jo iloita, että lopultakin se näytti käyttäytyvän normaalin pennun tavalla: lähestyi aikusia häntää alhaalla heilutellen ja oli koko ajan ihan vapautuneen oloinen. Mutta tulipa taas lopulta takapakkia - treenien jälkeen ajateltiin, että Ketku saisi leikkikaverin Tuulan lähes samanikäisestä lapinkoiran pennusta, mutta Ketkupa olikin sitä mieltä, että turpiin vaan kaverille... :-( Toinen ei millään lailla provosoinut vaan paremminkin yritti esittää hyvin pientä ja harmitonta, mutta sekään ei ollut K:n mieleen. Ei siis enää näköjään tapailla muita pentuja, ettei tuo vaan aiheuta mitään traumoja toisille... Aikaisemmin se ei sentään ole pöljäillyt toisten pentujen kanssa; viime viikollakin sillä oli tosi hyvät juoksuleikit 4-kuukautisen Kossu-rotikan kanssa. Aikuiset koirat pystynevät vielä jättämään omaan arvoonsa tuon Mr Isoegon kukkoiluyritykset. Tai ainakin toivotaan näin, koska muuten tulee joko täydellinen koirankohtaamiskielto tai Kekkuli-muhennosta...
Meitä ihmisiä Ketku ei ole vielä ollenkaan hoksannut alkaa uhmaamaan vaan on edelleen maailman kiltein herranterttu..

Kotona on otettu noutotuokioita päivittäin kaikkien kolmen koiran voimin. Heittelen useampaa kapulaa tasaiseen tahtiin ja se kuka ehtii hakea kapulan, saa palkkaa. Toimii mahtavasti! Kaikki kolme raahaavat mulle kapulaa kapulan perään ihan into piukkana :)

Täällä on lunta, jippii! Tänään oltiin pitkällä lenkillä Valkeakosken metsissä ja snautserit saivat hihnatuomion lähes koko lenkin ajaksi nenän käydessä niin kovasti peuran jälkien perään. Uudelta lumelta niitä jälkiä on näköjään vielä entistäkin kiinnostavampi etsiskellä. Ketku ei ole juurikaan ihmetellyt lunta, ehkä kuitenkin hepuloinut ulkona vähän normaalia enemmän. Pikku paimentimella ei onneksi ole ainakaan vielä minkäänlaista kiinnostusta lähteä riistan jäljille.
Ja sitä ominaisuutta osaan nykyään todellakin arvostaa!


2087423.jpg
                    Eihän sitä aina voi sattua ihan kohilleen nukkumapaikkaa valitessa, mutta tässä
                    on kyllä sihti jo aika pahasti pielessä... ;)