Jospa mä nyt kerrankin saisin aikaiseksi pitää edes jonkinlaista treenipäiväkirjaa tämän blogin välityksellä. Useampaan ruutuvihkoon olen vuosien varrella aloittanut tuherruksiani, mutta joka kerta innostus on tyssännyt hyvin lyhyeen..

Agility: eilen harjoiteltiin Källin kompastuskiveä eli vierekkäin olevia putken ja puomin päitä, joista piti valita putki. Kisoissa on joka ikinen kerta otettu hylly näissä tilanteissa, mutta nytpä Kälpyri tietysti suoritti kaikki ansat mallikkaasti enkä päässyt lainkaan ongelman ytimeen. Siis hyvä mutta huono ;) Treenattiin myös tiukkoja käännöksiä hyppyjen välissä ja Källi tuntui nyt ensimmäistä kertaa reagoivan kunnolla ennen estettä suoritettuun kiinniottoon ja kääntyi tosi tiukasti siivekkeiden ympäri.

Ketkukin pääsi keikkumaan keinulle. Nostin sen keinun alstulolle Leenan keinutellessa toisesta päästä keinua edestakaisin. Eipä ollut jätkällä korkeanpaikan kammoa, ei tuntunut lihapullaa popsiessa edes huomaavan että alusta ei pysykään ihan paikallaan..

Istuminen ja maahanmeno: Ketkun kanssa otettiin useita toistoja istumisesta ja maahanmenosta makupalalla ohjaten. Istumisessa alkaa jo itse tarjota oikeaa asentoa käskyn yhteydessä, maahanmenossa autan vielä reilusti viemällä makupalan mahan alle, jolloin laskeutuu tosi hienosti ja nopeasti etupää edellä maahan, välillä tosin meinaa jäädä pyrstö pystyssä könöttämään paikoilleen lihapullan toivossa.

Viesti: Tänään metsälenkillä alettiin varovasti pohjustamaan tulevaa viestikoiran uraa ;) Juoksutettiin Oskun kanssa muutamia kertoja penneliä meidän välillä. Ja välimatkahan oli hurjat 10-15 metriä. Rauhoitettiin aina lähetysasentoon ja varovasti hetsattiin "missä Osku/Sanna"- sanoilla ja heti perään toisesta päästä tuli kutsu. Jo parin kerran jälkeen lähti hienosti ja hirveellä innolla juoksemaan ilman kutsua pelkällä "missä Osku/Sanna" - höpötyksellä. Viestiä ollaan muutama vuosi sitten otettu jonkin verran Källin kanssa viestikurssin yhteydessä, mutta uusi laji se on meille molemmille, joten otan mielelläni vastaan kommentteja jos tuntuu että tehdään asioita ihan väärällä tavalla. Meillä on onneksi tiedossa jo kolme viestiporukkaa, johon meidät on toivotettu tervetulleiksi treenaamaan porukalla häiriön alla, mutta tämä perustreeni yritetään tehdä ihan omin voimin ulkoilujen yhteydessä.

Samalla reissulla käytiin hyppelemässä kaltevan peltilevyn päällä. Ei  aiheuttanut minkäänlaista reaktiota Ketkulaisessa. Sen sijaan jättimäiset hirviötatit olivat hirmu jännittäviä.. ;)