No niin, pikkuhiljaa ollaan heräilemässä horroksesta ja tällä viikolla on sisätottisteltu jo lähes päivittäin. Lisäksi oltiin keskiviikkoa Miran, Jossun ja Minnan (?) kanssa tottistelemassa myös kentällä. Källi reenaili jälleen kerran liikkeestä istumista. Asento on siis ollut hyvin epävarma, K on yleensä arponut hatustaan minkä tahansa asennon istu-käskyn kuultuaan. Nyt sain treenattua avustajan kanssa niin ettei mun itse tarvinnut käskyn jälkeen kääntyä tarkistamaan koiran asentoa. Aluksi tuli varmaan 5 hyvää ja suht reipasta suoritusta, sitten pari seisomaan jäämistä, mutta kun korjasin asnennon ja lisäsin mukaan avuksi pienen vartalokäskyn, saatiin loppuun taas pari hyvää suoritusta. Ennen treeniä olin vienyt kentän laitaan palkan ja istumisien jälkeen lähetin Källin eteenmenoon. Reagoi tosi hyvin vihjesanoihin ja meni hienosti ja lujaa palkalle!

Ketku oli ensimmäistä kertaa treenaamassa porukalla, aiemmin on käyty kentällä ihan keskenämme. Pikkumies kun rrrrakastaa kaikkia ihmisiä, oli sille kamalan vaikeaa olla moikkaamatta kaikkia treenikavereita kentälle mennessä. Vaadin siltä kuitenkin pari sivulletuloa ja sen jälkeen päästin tekemään pikaisen nuuskaisukierroksen muiden luokse (tyhmää?virhe?). Ketkun kanssa otettiin pelkästään perusasennon vahvistamista häiriön alla ja hieman pientä "seuraamispätkää" (=imuttamalla eteenpäin ;)). Hyvin piti kontaktin, vaikka aluksi pitikin välillä vilkuilla vieressä seisovia ihmisiä. Taas tuli huomattua miten tärkeetä on treenata ihan perusjuttujakin välillä myös porukalla, koska sain heti kommenttia siitä, että palkkaan pennun ihan eri kohdasta (ja siis eri asennosta) seuraamisen vs. sivulla istumisen aikana. Kullanarvoinen huomio jatkoa ajatellen! Lopuksi myös leikittiin sekä lelulla että lumipalloilla ja Ketkulla oli kivvaa :) 

Perjantain agility-treeneissä jatkettiin sylikäännös-treeniä, joka sujui Källiltä edelleen hyvin. Samoin aidan takaa kiertäminen eli tyhjästä kulmasta esteen suorittaminen meni hienosti. Vahvistettiin myös hihnatreenillä nopeaa keinua. Ketku naposteli lihapullaa puomin alastulokontaktilla (nostan sen puomin laskevalle osalle) ja suoritti keinua niin että avustaja esti vielä kolahduksen, mutta keinu laskeutui jo ihan reipasta vauhtia. Keinu menee jo ihan vettä valaen. Otettiin myös aidan siivekkeiden läpi menemistä (rima maassa) namialustan avulla (lähetin siis koiran itsenäisesti esteelle) ja kahdeksikkoa siivekkeiden läpi ja ympäri. Ketku näki toista kertaa elämässään koko hyppyesteen ja silti kahdeksikon suorittaminen meni ihan kuin vanhalta tekijältä. On se taitava penneli :)

Ketkun ohitukset edelleen hyviä, ei ole oikeestaan edes yrittänyt haukkua toisille koirille. Näyttää kyllä välillä siltä, että haluaisi sanoa puh, mutta vetäisee puhkutukset takaisin juuuri ratkaisevalle hetkellä, ettei mamma saa kohtausta ;)