Tänään sain kyllä olla ylpeä pikku-Kälpyristä. Oltiin ensimmäisessä etsintäkokeessamme ja etukäteen kaikki osa-alueet tuntuivat olevan vielä vähän kesken ja liian vähällä treenillä, mutta päivän tulos olikin todella iloinen yllätys! Maastopisteet 195, tottis 95 (!!!) ja yhteensä siis 290p., EK1 ja vieläpä kokeen paras tulos :)

Jälkeä olin jännittänyt kaikista eniten, viime viikon treenit kun olivat olleet silkkaa haahuilua, mutta nyt Källi lähti janalta määrätietoisesti ja nosti kaikki neljä keppiä. Kulmassa hieman hortoili omiaan, mutta selvitti tilanteen mainiosti. Ja maastokin tuntui mahtavan helpolta ainakin parin viikon takaisen Miran tallaaman extreme-jäljen jälkeen (=pusikkoa, oksaa, risua, kivikkoa, ojaa ja muuta mukavaa) ;)

Esineruudussa ei nokka paljon tuhissut - yksi pisto ja yksi esine, aikaa meni ehkä reilut 10 sekuntia.

Pudotetun esineen seuraamisen yhteydessä Källi jostakin syystä pysähtyi kesken seuraamisen ja jouduin antamaan ylimääräisen käskyn, siitä pois yksi piste. Itse noudon Källi teki todella vauhdikkaasti ja hyvin.

Tarkkuusruudun esine oli n. 2x3 cm todella ohut nahan lipare, jonka päällä oli puun kuoren palanen. Källi otti ensin vahingossa partansa kanssa sohiessa suuhun pelkän kuoren palasen, kunnes huomasi itse virheensä ja meni poimimaan oikean esineen. Tästä rokotettiin 2 pisteen verran. Teki ruudussa kaikenkaikkiaan iloisesti ja innolla hommia eikä paineistunut yhtään, vaikka sellaista on viime aikoina ollut välillä havaittavissa. Hienoa :)

Haku olikin sitten heikompi esitys. Källihän on kuitenkin alunperin hakukoira, joten huomattavasti parempaa suoritusta siltä olisin kyllä odottanut. Molemmat ukot kyllä löytyivät ja ilmaisut olivat hyviä, mutta se jäi ainakin kaksi kertaa puoleen väliin pistoa odottamaan uutta käskyä, vaikka sille pitäisi kyllä olla täysin päivänselvää mitä siellä hakumetsässä oikein tehdään!! Lisäksi teki vielä yhden säälittävän lyhyen räpellyspiston. Eli ei muuta kuin lisää hakutreeniä! Tuomarin mielestä työskentely oli kuitenkin ihan hyvää alokasluokkaan ja työskentelystä lähti vain 2 pistettä. Itse olisin kyllä kuvitellut, että siitä 20:stä työskentelypisteestä jää jaettavaksi korkeintaan 2 pistettä tämän päivän esityksellä...

Sitten viimeisenä 9 tuntia kisareissulle lähtemisen jälkeen päästiin lopultakin tottikseen. Källi oli jo aika uupunut päivän puuhastelusta ja olin jo ihan epätoivoinen koko tottiksen suhteen (mitenniin mulla asenneongelma...äläkä sano Marianne mitään ;)), mutta taas saatiin iloinen yllätys. Laukauksista Källi vähän paineistui eikä esittänyt ollenkaan yhtä tarmokasta tottista kuin normaalisti (kyllä se kotona ossaa jne...), mutta suoritti kaikki liikkeet kuitenkin varsin hienosti. Seuraaminen oli tiivistä ja käännökset hyviä, henkilöryhmässä oli vähän väljä. Istuminen hyvä, paitsi olin lompsinut valmistelevassa osassa vain 7 askelta 10-15 askeleen sijasta (tarvitaan siis myös yhteenlaskuharjoituksia..), maahanmeno ja luoksetulo hienosti, samoin tasamaanouto. Ja mikä mahtavinta, Källi suoritti hypyt moitteettomasti molempiin suuntiin noutoineen, vaikka olikin selvästi jo aika veto veks! Tasamaanoudossa luovutusasento oli kyllä vino, mutta saatiin hieman rotupisteitä (tuomari oli innoissaan kun näki keskarin kokeessa :)) ja se oli silti erinomainen. Lisäksi siirtymiset liikkeestä toiseen olivat huonoja, sohelsin siinä kaikkea mahdollista, otin uutta perusasentoa jne., joista tuomari kyllä pariin otteeseen huomauttikin. Eteenmenossa Källi kaarsi vasemmalle eikä ollut tarpeeksi määrätietoinen vaan koikkelehti eteenpäin välillä maatakin nuuskaisten. Ja lopuksi paikallaolo moitteeton. Ja uskomatonta mutta totta, pisteitä tottiksesta 95!



1907518.jpg




Loppukevennyksenä vielä yksi nyhjäyskuva pikkupöljistä



1907661.jpg