Nysä teki lauantaina näyttelydebyyttinsä Pirkkahallissa. Kaikissa Kissaliiton näyttelyissä on omat luokkansa myös kotikissoille ja nyt päätin tilapäisessä mielenhäiriössäni ottaa hieman kosketusta siihenkin maailmaan Nysän joutuessa koekaniiniksi. Nysä otti näyttelypäivän varsin rennosti ja veteli sikeitä häkissään käyttäytyen muutenkin hienosti koko päivän ajan. N pääsi yksilöarvostelun jälkeen jatkoon eli "tuomarin paras"-kisaan, jossa sijoittui kolmanneksi. Tuomari tykkäsi kovasti Nysvästä, mutta sen olisi pitänyt esiintyä paremmin (eli kiinnostua hieman jahtaamaan tuomarin heiluttelemaa huiskaa... ) sijoittuakseen paremmin ;) Mutta onpahan tuokin nyt nähty eikä näyttelypäivä edes ollut mitenkään epämiellyttävä kokemus, joskaan eihän tuossa leikatun maatiaiskollin näyttelyttämisessä ole kyllä järjen hiventäkään... :D Kuvautin Nysän samalla reissulla kissoja ammatikseen kuvaavalla amerikkalaisella valokuvaajalla ja hienoja otoksia tulikin! Laitan ne näytille kunhan saan kuvat sähköpostiini. Alla muutama Mikan ottama kuva.


1963555.jpg
                                  Jaa tuon perässäkö pitäis heilua...?


1963563.jpg


1963569.jpg
                    Painetaanpa näitä silmiä vähän sisälle päin
                      niin johan alkaa näyttää paremmalta...



1963579.jpg




Pirkkahallista kiirehdittiinkin sitten moottoritien sivuun vaihtamaan lastia ja nappasin kyytiini Oskun paikalle tuomat koirulit ja jatkoin kiireellä matkaa Haminaan Shepmate`s-leirille. Huh, hieman hektistä tämä elämä välillä... Leirillä olivat tottista kouluttamassa aussieharrastajat Tytti ja Samppa Juntto, joilta saatiinkin paljon hyviä vinkkejä. Källin kanssa harjoiteltiin lähinnä oikealle käännöksiä, eteen istumista ja minun käsien paikkaa seuraamisessa. Väljät oikealle käännökset paranivat heti merkittävästi kun aloin itse kääntymään oikealla tavalla (ylläri pylläri) ja eteen istuminen tiivistyi kun jaksoin odottaa Källin tarjoavan oikeaa asentoa ja jätin täysin huomiotta väljät asennot. Ja löytyihän niille käsillekin lopulta oikea paikka seuraamisen aikana.
Ketkun kanssa pelkästään leikittiin kentällä. Hyvin taas taisteli muista koirista ja ihmisistä huolimatta ja minä sain Hansulta hyviä leikkivinkkejä.

Källi teki su-aamulla esineruudun, joka meni kyllä ihan persiilleen. Aluksi koko koira tuntui olevan täysin pihalla koko hommasta ja kun lopulta päästiin jotakuinkin samalle aaltopituudelle, Källi oli tosi pliisu ja työskenteli varsin heikosti. Haetutin kaksi esinettä ja päätin jättää Källiäisen ruudun vähäksi aikaa tauolle..

Ketkulle otettiin kolme tuuliharjoitusta. Nyt oli nenä pystyssä jo heti metsään mennessä ja pikkueläin sai kaikilla ukoilla hajun jo käytännössä keskilinjalta (ukot olivat noin 20-30 metrissä), jolloin päästin irti liinasta ja annoin mennä maalimiehelle palkattavaksi. Tuuli pyöri jonkin verran ja eka ukko meni sen takia vähän plörinäksi, mutta kahdella viimeisellä Ketku eteni suoraan nenänsä viemänä makkarakätkölle (eli maalimiehelle). Etsii tosi hyvin nenällä eikä edes tajua (onneksi) yhtään käyttää silmiään!

Leirillä päästiin seuraamaan myös rajakoirien huume-etsintää näytöksen muodossa (kiitos Ninnille ja Jussille!) ja testattiin koirien reagointia kun niitä hilattiin valjaissa maasta toisen kerroksen ikkunan tasalle. Kekkulimiestä alkoi hieman jänskättämään kerrosten puolivälissä eikä sitä sen enempää nostettukaan, Källi sen sijaan kävi ihmettelemässä maailmaa ihan toisen kerroksen tasalta. Oli kuulemma hyvät näkymät ;)

Haminassa nähtiin myös Ketkun kaksi veljeä (Simo ja Intro) ja tutustuttiin moneen ennen vain nimiltä tuttuihin aussie-ihmisiin. Ja oli mukavaa! Hansulle suurkiitos leirin järjestämisestä ja muille hyvästä seurasta!!!

Niin ja Gizmo nirhasi sisälle lentäneen lintuparan. Tai itse asiassa jätti Oskun suorittamaan likaisen lopputyön.. :(