Eilen agility-treeneissä harjoiteltiin Källin kanssa parilla erilaisella harjoituksella sylikäännöksiä, sekä putken että hypyn yhteydessä. Sylikäännökset ovat aina olleet Källille tosi vaikeita, joten nyt olikin tosi positiivinen yllätys kaikkien käännösten sujuessa kuin vettä vain! Nyt ehkä uskallan kokeilla jo kisoissakin. Lisäksi uskalsin ensimmäistä kertaa kokeilla oikein kunnolla kepeillä vedättämistä ja K kesti senkin hienosti lopettamatta pujottelua kertaakaan kesken.

Ketku kokeili keinua ihan kokonaisena esteenä, tutustui parimetriseksi rytättyyn putkeen ja popsi lihapullia puomin alastulolla. Kaikki sujuivat hienosti, keinukaan ei jännittänyt yhtään! Lisäksi harjoiteltiin aidan siivekkeiden läpi ohjaamista. Maneesilla saatiin otettua myös lukuisia ohituksia (uhreina treenikaverit koirineen), jotka sujuivat paria vaimeaa pöhäystä lukuunottamatta mallikkaasti Ketkun ollessa koko ajan vapaana. Ohituksia on treenailtu lähes joka ilta (lue: on lähdetty seuraamaan hullunkiilto silmissä kaikkia potentiaalisia ohitusehdokkaita ja haalittu luultavasti jo totaalisen kylähullun maine...) sekä Ketkun kanssa kahdestaan että kolmisin K-kaksikon seurassa (=Ketku ja Källi). Palautetta on annettu heti jos Ketku on edes yrittänyt pöhähtää ja penneli on kyllä lopettanut pöljäilyn välittömästi kiellon jälkeen.

Viikon aikana pikku K on käyttäytynyt myös koirakohtaamisissa tosi kivasti lukuunottamatta Ropi-irskin tapaamista - Ropin kanssa piti taas yrittää törttöillä (=hyökkiä kohti), mutta onneksi Ropi otti asian tosi fiksusti ja joko käänsi pään pois tai rähähti kerran tukkiakseen kakaran suun. Loppulenkistä Ketku heitti jo pari kertaa lähes suorilta jaloilta maahan kyljelleen jos Ropi edes katsoi sitä pahalla silmällä... ;) Ja muiden pentujen kohtaamisethan ovat ainakin toistaiseksi jäissä..

Hakutreeneissä harjoiteltiin Källin kanssa yliheittoja. Kylläpä neidin silmät loistivat kun sai kerrankin juosta lujaa ilman että joku koko ajan ottaa hallintaan tai komentelee muuten vaan. Yliheitot sujuivat siis varsin mallikkaasti. Otettiin joka ukolla aika pitkät ilmaisut ja joka piilolla noin 25 haukun jälkeen ilmaisu oli selvästi pätkivämpää kuin alussa. Eli jatkossa siis enemmän pitkiä hakkupätkiä! Treenien jälkeen otettiin vielä yksi pudotettu esine, joka sujui ongelmitta. Eilen myös kolikon etsiminen tarkkuusruudusta meni hyvin, tosin vie edelleen huomattavasti enemmän aikaa (ehkä kaikenkaikkiaan reilun minuutin verran) kuin "hajukkaampien" esineiden etsiminen.

Ketku otti jälleen kerran tuulitreeniä kolmen maalimiehen verran. Nyt tuulta oli hieman viimekertaista enemmän ja K muisti tällä kertaa alkaa hakemaan hajua jo heti metsään mennessä. Hajun paikallistaminen vie vielä melkoisesti aikaa, mutta pentu työskentelee koko ajan liikuttavan tarmokkaasti ja käyttää nenukkia hyvin. Itse voisin vaan pitää liinasta kiinni vähän pidempään ja odottaa kärsivällisemmin että Ketku saisi tarkennettua hajua jo ennen "lähetystä". Ens kerralla, jos tuulee, koitan ottaa tuulitreenin ns. hajumielikuvana eli kun koira saa hajun, palaan takaisin keskilinjalle (tai ainakin jonkin verran keskilinjalle päin) ja lähetän vasta sieltä.

Sisätottistelussa on pennun kanssa pidennetty tosi hitaasti paikallaoloaikaa ja -matkaa, otettu edelleen "noutokilpailuja" ja harjoiteltu luoksepäästävyyttä.
Myös Källin luovutusasento on ihan huomaamatta parantunut noutokisojen ja siihen liittyvien miljoonien toistojen myötä :)